• Посилання скопійовано

Правила профілактики коронавірусу для працівників, які мають роз’їзний характер роботи

Держпраці надала правила профілактики коронавірусу для працівників, які мають роз’їзний характер роботи

Правила профілактики коронавірусу для працівників, які мають роз’їзний характер роботи

Державна служба України з питань праці пояснює, що під час розробки та застосування заходів щодо непоширення коронавірусної інфекції COVID-19 під час роботи, серед іншого роботодавцям необхідно приділити належну увагу категорії працівників, які мають роз’їзний характер роботи, тобто працівникам які виконують роботи на об’єктах, розташованих на значній відстані від місця розташування підприємства, у зв’язку з поїздками у неробочий час від місця знаходження  підприємства (збірного пункту) до місця роботи на об’єкті й назад, що становить не менше як дві-три години на день.

Поряд із забезпеченням працівників необхідними засобами захисту важливим залишається питання проведення широкої роз’яснювальної роботи з працівниками, що мають роз’їзний характер роботи та часто перебувають у відрядженнях.

Для працівників з роз’їзним характером роботи до потенційних джерел впливу можна віднести тісний контакт з колегами та іншими людьми або дотик до інших поверхонь, до яких торкалася чи обробляла особа, яка має COVID-19.

Основними рекомендаціями для запобігання поширенню вірусу серед працівників з роз’їзним характером роботи є:

  • наскільки можливо уникати контакту з людьми, привітальних обіймів і рукостискань. Рекомендована відстань, на якій працівник має триматися від інших людей складає не менше 1,5 м;
  • застосування «безконтактного» надання послуг, а також максимальне виключення необхідності тісного контакту з людьми;
  • під час надання послуг необхідно обмежувати контакти з поверхнями, до яких часто торкаються;
  • в громадських місцях або місцях, де важко вжити заходів соціального відсторонення, носити маски та рукавиці, також періодично їх змінювати;
  • періодично протягом дня обробляти руки дезінфекційними засобами або мити їх із милом не менше 20 с;
  • дезінфікувати особисті речі (телефони, гаджети, сумки тощо), поверхні службового транспортного засобу (особливо, якщо він спільний) на початку та в кінці зміни;
  • витирати ручки (маркери) та інші поверхні що використовуються для підпису після кожного користування;
  • застосовувати одноразові серветки для чищення та дезінфекції;
  • контролювати прояви симптомів та проводити заміри температури тіла двічі на день.

У разі прояву симптомів зараження працівники повинні повідомити роботодавця, залишатися вдома і самоізолюватися, телефонувати до закладу охорони здоров’я або місцевого управління охорони здоров’я, надаючи їм детальну інформацію про свій стан здоров’я.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»