• Посилання скопійовано

ФОПів можуть звільнити від сплати ЄСВ за червень 2020 року: законопроект

У Раді зареєстровано законопроект №3824. Ним пропонується продовжити звільнення від сплати ЄСВ підприємців за себе, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, на період з 1 по 30 червня 2020 року

ФОПів можуть звільнити від сплати ЄСВ за червень 2020 року: законопроект

10 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №3824 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)". 

Законопроектом пропонується продовжити звільнення від сплати ЄСВ фізичних осіб - підприємців за себе, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність на період з 1 по 30 червня 2020 року.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що за період з березня по травень 2020 року всіх фізосіб-підприємців було звільнено від сплати ЄСВ. Проте за ці місяці можна сплатити ЄСВ добровільно. У такому випадку сума до сплати становитиме 3117,18 грн. Останнім днем сплати ЄСВ ФОПами за IІ квартал є 20 липня. Про це ми писали тут.

За роз'ясненням ДПС, при звітуванні з ЄСВ за 2020 рік підприємці, які не платили ЄСВ за березень, квітень та травень, мають відобразити у графі 3 таблиці 1 додатку 5 суму чистого доходу (прибутку), заявлену в декларації або самостійно визначену суму доходу залежно від системи, а у графі 4 слід проставити нулі. Більше - у новині.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»