• Посилання скопійовано

Інформація для ФОП! В Е-кабінеті вже є дані про нарахування ЄСВ за І та ІІ квартал

Податківці в рубриці «Стан розрахунків з бюджетом» Е-кабінету вже відобразили дані щодо нарахування ЄСВ для ФОП за І та ІІ квартал 2020 року

Інформація для ФОП! В Е-кабінеті вже є дані про нарахування ЄСВ за І та ІІ квартал

Нагадаємо, що через пільги, які було введено Законом №533, та Законом №591 за березень, квітень та травень всі ФОПи звільнені від сплати ЄСВ.

Відповідно, за І квартал 2020 року мінімальна сума ЄСВ до сплати за себе у ФОП, незалежно від системи оподаткування і групи, становила 2078,12 грн, а за ІІ квартал – 1039,06 грн. Про це ми писали тут та тут.

Але податківці в рубриці «Стан розрахунків з бюджетом» Е-кабінету чомусь не відображали дані щодо нарахування ЄСВ на за І та ІІ квартал 2020 року, як це робилося завжди до карантину. 

В цій рубриці містилося тільки записи щодо перерахування ФОПами коштів з ЄСВ.  Тому постійно висвічувалася інформація про переплату.

Проте наразі податківці виправили ситуацію та відобразили нарахування. Тому кожний ФОП може переглянути цю інформацію (для цього треба перейти до Е-кабінету, зареєструватись або авторизуватись та обрати рубрику «Стан розрахунків з бюджетом»). 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»