• Посилання скопійовано

За яких умов фізосіб-«загальників» звільнили від ЄСВ за грудень 2020 року?

У разі якщо фізособою-«загальником» у грудні не отримано дохід, то він звільняється від сплати ЄСВ за такий місяць

За яких умов фізосіб-«загальників» звільнили від ЄСВ за грудень 2020 року?

Податківці в Інформаційному листі №17 зауважили, що тимчасово, за період з 1 по 31 грудня 2020 року, для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного внеску (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування), на яких поширюється дія Закону №1071 (мова йде про тих, хто має право на отримання одноразової допомоги), положення абз. 2 п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ в частині сплати єдиного внеску за себе не застосовуватимуться.

Тобто у разі якщо таким платником єдиного внеску за вказаний період не отримано дохід (прибуток), то платник звільняється від обов’язку визначити базу нарахування, а також суму єдиного внеску, яка не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску та не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.

Такі особи можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за цей період в розмірах, визначених Законом про ЄСВ. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску за звітний період, визначений для таких осіб Законом про ЄСВ.

***

Читайте також: Списання податкових боргів без сплати додаткових податків: аналіз Закону №1072

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»