• Посилання скопійовано

УВАГА! Звіт з ЄСВ за січень 2021 року подавати вже не потрібно

За січень, лютий та березень 2021 року щомісячні звіти з ЄСВ (Додаток 4) за старою формою вже не подаються

УВАГА! Звіт з ЄСВ за січень 2021 року подавати вже не потрібно

ДПС у Львівській області повідомляє, що за січень, лютий та березень 2021 року щомісячні звіти по єдиному внеску (Додаток 4) за старою формою вже не подаються. Платники ЄСВ звітуватимуть за новою об’єднаною формою щоквартально.

За I квартал 2021 р. звітність подаватиметься у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку) за основним місцем обліку платника ЄСВ.

Форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок), за якою подається об’єднана звітність, затверджено наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773.

Також він містить інформацію щодо сум нарахованого ЄСВ (з розбивкою по місяцях звітного кварталу).

Розрахунок подається податковими агентами та платниками ЄСВ лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником ЄСВ протягом звітного періоду.

 ***

Від редакції:

В окремому повідомленні ДПС наголошувалося, що оновлені старі форми звітності з ЄСВ роботодавці можуть використовуватися до 1 квітня для звітування за 2020 рік й у разі ліквідації до 28 лютого, а для ФОПів встановлено тільки обмеження до 1 квітня, тобто у разі ліквідації у 2021 році до цієї дати ще подаємо старі форми. Але наказ про ці строки та скасування старих форм знаходиться на реєстрації в Мін'юсті.

Про це ми писали тут.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»