• Посилання скопійовано

Звільнили та прийняли знову працівника протягом одного місяця: як нараховувати ЄСВ

Роботодавець, який протягом місяця звільнив та прийняв працівника на роботу, застосовує максимальну величину бази нарахування ЄСВ до загальної суми місячного доходу

Звільнили та прийняли знову працівника протягом одного місяця: як нараховувати ЄСВ

ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2464) нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) здійснюється на суму нарахованої кожній застрахованій особі заробiтної плати за видами виплат, якi включають основну та додаткову заробiтну плату, iншi заохочувальнi та компенсацiйнi виплати, у тому числi в натуральнiй формi, що визначаються вiдповiдно до Закону України «Про оплату працi».

Частиною 3 ст. 7 Закону №2464 визначено, що нарахування ЄВ здiйснюється в межах максимальної величини бази нарахування ЄВ, встановленої Законом №2464.

При цьому, згідно з частиною восьмою ст. 9 Закону №2464 платники ЄВ, крім платників зазначених у пп. 4 і 5 ч. 1 ст. 4 Закону №2464, зобов’язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

Тобто, роботодавець, який протягом місяця звільнив та прийняв найманого працівника на роботу, застосовує максимальну величину бази нарахування ЄВ до загальної суми місячного доходу, оскільки обмеження величини бази нарахування не залежить від кількості проведених по такому працівнику нарахувань в звітному місяці.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»