• Посилання скопійовано

Які завдання Мінекономіки ставить перед Державною службою зайнятості після її оновлення?

Серед першочергових завдань для роботи служби Перший віце-прем’єр-міністр відзначив активізацію взаємодії з роботодавцями для визначення та задоволення їх потреб

Які завдання Мінекономіки ставить перед Державною службою зайнятості після її оновлення?

Державній службі зайнятості необхідно удосконалити свою роботу та шукати точки перетину інтересів шукачів роботи та роботодавців. Таку думку виказав Перший віце-прем'єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко під час наради, присвяченій роботі Державної служби зайнятості (ДСЗ).

«Під час спілкування з професійними асоціаціями та федераціями почув побажання до Державної служби зайнятості поглибити співпрацю та взаємодію. Саме тому будемо перезавантажувати роботу служби, щоб зробити її діяльність ефективною для громадян та бізнесу», – зазначив Олексій Любченко.

Серед першочергових завдань для роботи служби Перший віце-прем’єр-міністр відзначив активізацію взаємодії з роботодавцями для визначення та задоволення їх потреб. Також слід налагодити взаємодію з державними органами влади, щоб отримувати актуальну інформацію про бізнес, який активно розвивається, для забезпечення його працівниками та розв’язання питань зайнятості.

Ще одним важливим напрямком є цифровізація роботи ДСЗ. «Україна на порозі переходу в безпаперовий режим роботи державних органів. Саме тому служба повинна йти у бік цифровізації процесів та збільшення переліку онлайн послуг. Вкрай необхідно налагодити процеси обміну інформацією з органами державної влади», – зазначив Олексій Любченко.

Також він запропонував ДСЗ розширити та осучаснити перелік своїх послуг, наприклад, брати участь у конкурсах з пошуку членів наглядових рад та правлінь державних підприємств: «Державні мільйони витрачаються на послуги приватних компаній з пошуку менеджменту та наглядових рад. Вважаю, що ці функції може виконувати ДСЗ. Але слід активізувати свою діяльність та перетворитися на сучасного рекрутера».

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»