• Посилання скопійовано

Правила нарахування ЄСВ на зарплату основних працівників: на що звернути увагу?

Якщо розмір нарахованої зарплати не перевищує розмір мінзарплати, то сума ЄСВ розраховується як добуток розміру мінзарплати, за який отримано дохід, та ставки ЄСВ у 22%

Правила нарахування ЄСВ на зарплату основних працівників: на що звернути увагу?

ДПС у Вінницькій області нагадує, що базою нарахування єдиного внеску є сума нарахованого доходу, але не менше розміру мінімальної заробітної плати. Тобто, якщо розмір нарахованої заробітної плати не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, то сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки єдиного внеску. Проте, таке правило не поширюється на заробітну плату з джерела не за основним місцем роботи для якого базою нарахування єдиного внеску є отриманий дохід незалежно від його розміру. Також правило не діє якщо працівника прийнято не з першого робочого дня та звільнено не останнім робочим днем звітного місяця та якщо працівник повний місяць перебуває у відпустці без збереження заробітної плати. Не підпадають під дію вказаної норми і винагороди за договорами цивільно-правового характеру та лікарняні, якщо початок та закінчення лікарняного припадають на різні місяці.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»