• Посилання скопійовано

Нарешті до ПФУ можна подати в е-формі повідомлення про виплату лікарняних та декретних

Реалізовано можливість формування та подання страхувальниками повідомлень про виплату коштів застрахованим особам через е-кабінет на вебпорталі ПФУ. ПФУ чекає на подання повідомлень за весь 2023 рік

Нарешті до ПФУ можна подати в е-формі повідомлення про виплату лікарняних та декретних

Пенсійним фондом України реалізовано можливість формування та подання страхувальниками повідомлень про виплату коштів застрахованим особам через електронний кабінет на вебпорталі ПФУ.

Користувачам-страхувальникам, які зареєструвалися на вебпорталі за допомогою електронного цифрового підпису,  надано можливість з екранної форми заяви-розрахунку:

переглянути повідомлення, сформовані по листках непрацездатності цієї заяви-розрахунку;

сформувати нове повідомлення про виплату коштів застрахованим особам, підписати повідомлення КЕП та надіслати його до Електронного реєстру листків непрацездатності.

Для цього необхідно:

  • у розділі «Заява-розрахунок» та Порталі ПФУ обрати необхідну «Заяву-розрахунок»;
  • натиснути кнопку «Створити повідомлення»;
  • у повідомленні, за необхідності, відредагувати дані та обрати листок непрацездатності для редагування даних щодо виплати;
  • внести дату виплати та виплачену суму (за кошти Фонду);
  • після внесення всіх даних необхідно сформувати повідомлення;
  • ретельно перевірити всі дані та надіслати повідомлення до ПФУ.

Переглянути створене повідомлення та його статус роботодавець може в розділі «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам».

! ! ! ВАЖЛИВО

Повідомлення про виплату коштів необхідно сформувати в кабінеті страхувальника щодо усіх заяв-розрахунків, створених з 01.01.2023.

Від редакції:

До цього моменту у роботодавців була можливість подання відповідних повідомлень у паперовій формі. Тож ті, хто вже подав їх за всі відповідні періоди, вдруге робити це не повинні. Але у ПФУ може бути інша думка.

 Саме від ПФУ, поки офіційної інформації не було. Тернопільські фахівці наголосили на необхідності з 01.01.2023 року. Тож краще за все перепитати у свого органу ПФУ.

Про необхідність подання повідомлень до ПФУ вказував на початку 2023 року сам ФСС. 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»