• Посилання скопійовано

Корегуючі заяви-розрахунки: які види та коли подавати?

У корегуючій заяві-розрахунку передбачено три типи корегування: «Корегування збільшення» – при здійсненні доплати, «Корегування зменшення» – після повернення зайво отриманих коштів та «Корегування несумових параметрів» – кількість днів, страховий стаж

 Корегуючі заяви-розрахунки: які види та коли подавати?

Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області зазначає, що у разі самостійно виявленої помилки страхувальники можуть повернути надлишково отримані кошти на рахунок Пенсійного фонду України або провести доплату по листках непрацездатності працівникам з наступним наданням корегуючої заяви-розрахунку.

Так, з 25 вересня 2023 року на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України реалізовано право формування та подання корегуючої заяви-розрахунку. У корегуючій заяві-розрахунку передбачено три Типи корегування – вибір з трьох значень:

  • «Корегування збільшення» – при необхідності здійснення доплати.
  • «Корегування зменшення» – після повернення зайво отриманих коштів.
  • «Корегування несумових параметрів» – кількість днів, страховий стаж тощо.

До корегуючої заяви-розрахунку обов’язково мають бути додані скан-копії документів: «Лист-пояснення причин проведення корегування», а до заяви-розрахунку «Корегування зменшення» також має бути додано «Платіжне доручення на повернення коштів».

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»