• Посилання скопійовано

До якого органу ДПС подається скарга на вимоги про сплату недоїмки з ЄСВ?

Вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску та на рішення про нарахування пені і накладення штрафу формуються та приймаються ГУ ДПС в областях та м. Києві. Тому скарги подаються безпосередньо до ДПС

До якого органу ДПС подається скарга на вимоги про сплату недоїмки з ЄСВ?

ДПС в Івано-Франківській області розповідає, що згідно з абзацом сьомим ч. 4 ст. 25 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями у разі незгоди платника податків з розрахунком суми недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу він узгоджує її з контролюючим органом шляхом оскарження вимоги про сплату єдиного внеску в адміністративному або судовому порядку.

Скарга на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску та на рішення про нарахування пені і накладення штрафу подається до контролюючого органу вищого рівня (абзац восьмий ч. 4 ст. 25 Закону №2464).

Відповідно до Законів України від 20.12.2016 №1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» та від 21.12.2016 №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», які набрали чинності з 01.01.2017, внесено зміни до ПКУ, якими функцію адміністрування податків, зборів, платежів, контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків, зборів, платежів закріплено виключно за контролюючими органами обласного та центрального рівнів.

Оскільки вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу формуються та приймаються головними управліннями ДПС в областях та м. Києві, скарги подаються безпосередньо до апарату Державної податкової служби України як до контролюючого органу вищого рівня.

Процедуру подання та розгляду контролюючими органами скарг визначено Порядком розгляду податковим органом скарг на вимоги про сплату недоїмки зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та на рішення про нарахування пені та накладення штрафу, затвердженим наказом Мінфіну від 09.12.2015 №1124 (у редакції наказу Мінфіну від 30.08.2021 №489).

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»