• Посилання скопійовано

Як переглянути страховий стаж та зарплату на порталі ПФУ?

У пункті меню порталу е-послуг ПФУ «Мій страховий стаж» доступні дані про страховий стаж відповідно до відомостей, що враховуються для визначення пенсії у розрізі підприємств починаючи з 2004 року

Як переглянути страховий стаж та зарплату на порталі ПФУ?

Страховий (пенсійний) стаж – період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

ПФУ Донецької області у своєму Телеграм-каналі розповідає, що для того щоб переглянути набутий страховий стаж та заробітну плату, необхідно:

  • увійти до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), банківської картки (BankID) або через Дія.Підпис;
  • у лівому боковому меню обрати пункт «Мій страховий стаж» – вам доступні дані про страховий стаж відповідно до відомостей, що враховуються для визначення пенсії у розрізі підприємств починаючи з 2004 року;
  • у лівому боковому меню обрати пункт «Моя заробітна плата» – вам доступні дані про загальну суму заробітної плати, суму заробітної плати в межах максимальної величини, на яку нараховується ЄСВ, та суму, яку враховано до пенсії.

З 1 січня 2004 року до страхового стажу зараховуються лише ті періоди, протягом яких сплачувалися страхові внески, і в розмірах пропорційно сплаченим внескам.

Страховий стаж, набутий до 01 січня 2004 року, підтверджується трудовою книжкою.

Також переглянути набутий страховий стаж можна за допомогою мобільного застосунку «Пенсійний фонд».

Як авторизуватися на вебпорталі електронних послуг за допомогою КЕП, дивіться в покроковій інструкції або у відеороз'ясненні.

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»