• Посилання скопійовано

Держслужба зайнятості скасувала понад половину дозволів на працю іноземців: в чому причина?

З початку 2024 року Державна служба зайнятості скасувала 1740 дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства із майже 3000 виданих – через несплату ЄСВ

Держслужба зайнятості скасувала понад половину дозволів на працю іноземців: в чому причина?

З початку 2024 року Державна служба зайнятості скасувала 1 740 дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства із майже 3 000 виданих через несплату єдиного соціального внеску.

Про це під час публічного обговорення в Укрінформі законопроєкту №11405 «Про удосконалення порядку працевлаштування іноземців», проведеного в межах проєкту «Візія-2033», повідомила заступник директора Державного центру зайнятості Валентина Рибалко.

Саме Державна служба зайнятості видає дозволи на працевлаштування в Україні іноземців та осів без громадянства. На неї покладено функцію моніторингу сплати роботодавцями єдиного соціального внеску за цими трудовими договорами і повноваження на скасування дозволів, якщо роботодавець упродовж двох місяців з моменту працевлаштування іноземця не здійснює перерахування.

«Минулого року 60% тих, хто отримав дозвіл, протягом двох місяців і більш тривалий час не сплачували ЄСВ. З початку вже цього року з майже 3 000 виданих дозволів ми скасували 1 740. Тобто ми можемо говорити про тінізацію у сфері працевлаштування іноземних громадян в Україні», – зазначила Рибалко.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»