• Посилання скопійовано

З 2019 року будемо мати більше часу на оскарження акта перевірки ДФС

Закон № 2628-VIII встановлює нові строки для оскарження акта перевірки ДФС

З 2019 року будемо мати більше часу на оскарження акта перевірки ДФС

Нагадаємо, що згідно з чинною редакцією п. 44.7 ПКУ платник податків має право подати контролюючому органу, що проводив перевірку, заперечення та/або додаткові документи, які підтверджують показники, відображені таким платником податків у податковій звітності. На це він  має п’ять робочих днів з дня, наступного за днем отримання акта перевірки. Проте з нового року цей строк буде збільшено з 5 до 10 робочих днів.

Крім того, згідно з п. 56.2 ПКУ, у разі коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов'язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених ПКУ або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення. Така скарга наразі подається протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується. Так ось, строк її подання буде також змінений - з 10 календарних на 10 робочих днів.

Усі ці зміни передбачені Законом № 2628-VIII, який набере чинності 1 січня 2019 року.

***

Які ще зміни передбачені Законом №2628, читайте тут:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Оскарження

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Оскарження»