• Посилання скопійовано

Відтепер суди вимагають тільки оригінал платіжки щодо судового збору

Як здати одну платіжку і до суду, і до бухгалтерії?

Через лист Вищого господарського суду від 17.09.2012 р. №01-06/1260/2012 загострилася існуюча проблема з приводу того, що як доказ сплати судового збору може бути прийнято тільки оригінал платіжного документа. Таким чином, поставлено хрест на практиці додавання до позовів копій платіжок, оскільки навіть нотаріально засвідчена копія суд не задовольнить. Але і бухгалтерія вимагає оригінал платіжки. Отже, виникає ситуація, коли один і той самий документ потрібен у двох місцях одночасно.
Платіжний документ щодо судового збору ? це святе… Не можна не подати його до суду, але не можна не віддати його і до бухгалтерії. Що робити в цій ситуації? Юрист, як завжди, опинився «між двох вогнів».

На підставі: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Договірні відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Договірні відносини»