• Посилання скопійовано

Пенсійний фонд не перевіряє нотаріусів щодо сплати пенсійного збору при купівлі авто

ПФУ розглянув питання щодо перевірок правильності обчислення і сплати пенсійного збору при посвідченні нотаріусами правочинів, пов'язаних із набуттям легкових автомобілів та придбанням об'єктів нерухомого майна

Пенсійний фонд не перевіряє нотаріусів щодо сплати пенсійного збору при купівлі авто

Пенсійний фонд України у листі від 04.12.2013 р. №33070/03-3 розглянув питання щодо здійснення перевірок правильності обчислення і сплати збору до ПФУ при посвідченні нотаріусами правочинів, пов'язаних із набуттям легкових автомобілів та придбанням об'єктів нерухомого майна.

Зазначено, що нотаріальне посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна здійснюється за наявності документального підтвердження сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу нерухомого майна.

Дані ж про кількість операцій та суму сплаченого пенсійного збору не є нотаріальною таємницею.

Насамкінець наголошено, що органи ПФУ не проводять документальні перевірки нотаріусів з питань сплати пенсійного збору з операцій набуття права власності на легкові автомобілі.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»