• Посилання скопійовано

Порядок проведення зустрічних звірок підкоригують

Мінфін оприлюднив проект постанови КМУ "Про внесення змін до пункту 1 Порядку проведення контролюючими органами зустрічних звірок"

Порядок проведення зустрічних звірок підкоригують

Проект постанови КМУ "Про внесення змін до пункту 1 Порядку проведення контролюючими органами зустрічних звірок" (завантажити) розроблений Мінфіном разом з ДФС для приведення Порядку у відповідність до Закону України від 07.12.2017 р. №2245-VІІІ.

Нагадаємо, що цим Законом внесено зміни до п. 73.5 ПКУ, якими передбачено можливість отримання податкової інформації, необхідної для визначення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» у випадках, передбачених пп. 39.5.2.13 ПКУ, під час зустрічної звірки.

У зв'язку з цим, у п. 1 Порядку №1232 пропонується уточнити, що під час зустрічної звірки:

  • здійснюється зіставлення даних, отриманих від платників податків та інших суб’єктів інформаційних відносин, з метою документального підтвердження господарських відносин з платником податків та зборів, а також підтвердження відносин, виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, для з’ясування повноти їх відображення в обліку платника податків;
  • забезпечується отримання податкової інформації, необхідної для визначення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» у випадках, передбачених пп. 39.5.2.13 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»