• Посилання скопійовано

Робота 84 годин на день: викрито схему ухилення від оподаткування

Відповідно до наданих до перевірки первинних документів податківцями встановлено, що одна особа працювала до 84 годин на 1 день, що не є фізично можливим та підтверджує відсутність реального здійснення вказаних операцій

Робота 84 годин на день: викрито схему ухилення від оподаткування

Фахівцями Офісу великих платників податків, в ході проведення документальної позапланової виїзної перевірки державного підприємства, що спеціалізується на наданні адміністративних послуг громадянам, встановлено факти заниження податку на прибуток підприємства на 1 млн грн та ПДВ на 2,8 млн грн.

Протягом 2015-2016 рр. між державним підприємством та підприємством «А» укладено ряд фіктивних договорів підряду на виконання будівельних (ремонтних) робіт.

ТОВ «А» у перевіряємому періоді укладало фіктивні договори про надання будівельних послуг з так званими «субпідрядниками-пересортниками». Зокрема, встановлено маніпулювання даних податкової звітності із зазначенням  неіснуючих працівників та придбання в значних обсягах товарів з різноманітною номенклатурою (продукти харчування, мийні засоби, побутова техніка, скраплений газ, бензин, сигарети, алкогольні напої, тощо). Реалізація зазначених товарів відсутня.

Відповідно до наданих до перевірки первинних документів, встановлено, що одна особа працювала до 84 годин на 1 день, що не є фізично можливим та підтверджує відсутність реального  здійснення вказаних операцій.

На сьогоднішній день проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження стосовно Державного підприємства, в т.ч. по взаємовідносинах з ТОВ «А». 

***

Читайте також: 

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»