• Посилання скопійовано

Держпраці посилює роботу в напрямі боротьби з нелегальним працевлаштуванням

Держпраці повідомила, що спільно з Мінсоцполітики та за участю ДФС, Пенсійного фонду, Нацполіції та інших зацікавлених органів проведуть інформаційну кампанію та спільні заходи спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення

Держпраці посилює роботу в напрямі боротьби з нелегальним працевлаштуванням

Держпраці у Рівненській області розповіла, що у четвер, 13 вересня, у Держпраці відбулася спільна координаційна нарада з питань детінізації ринку праці. Захід відбувся за участю представників Мінсоцполітики, Міністерства аграрної політики та продовольства України, МВС, Мінекономіки, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства фінансів України, Національної поліції України, Пенсійного фонду України, Державної регуляторної служби України, Державної фіскальної служби України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної фіскальної служби України, Асоціації міст України.

В рамках наради присутні обговорили проект плану заходів спрямованих на проведення превентивно-роз’яснювальної роботи для недопущення використання праці без належного оформлення трудових відносин та напрацювали алгоритм спільних дій. В межах інформаційної кампанії будуть:

  • проведені семінари щодо переваг легального працевлаштування для роботодавців, працівників, безробітних та студентів;
  • спільні заходи контролю, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення. Особливу увагу буде приділено роботодавцям найризикованіших сфер господарювання.

Нагадаємо, 5 вересня Уряд ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Цим рішенням передбачено проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Водночас йдеться про посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз’яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин.

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»