• Посилання скопійовано

Держпродспоживслужба і Держпраці будуть боротися з тінізацією праці

Держпродспоживслужба та Держпраці домовилися про спільні дії у сфері детінізації зайнятості та доходів населення

Держпродспоживслужба і Держпраці будуть боротися з тінізацією праці

Держпродспоживслужба розповідає, що необхідність розвитку співпраці між обома органами центральної влади стали результати перевірок Держпродспоживслужби операторів ринку, у ході яких інспектори фіксували непоодинокі випадки порушення не лише порушення санітарного законодавства, зокрема відсутність медичних оглядів у працівників, але й факти нелегального працевлаштування, що створює додаткові ризики для споживачів.

Для оперативного реагування на такі факти Держпродспоживслужба та Держпраці спільним дорученням зобов’язали свої територіальні органи скоординувати дії у сфері обміну інформацією про порушення роботодавцями вимог чинного законодавства про працю та зайнятість населення, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи із застосування законодавчих норм та положень, залучення спеціалістів до участі у роботі комісій, робочих груп, проведення комплексних заходів державного нагляду, обміну досвідом тощо.

На виконання доручення, керівники головних управлінь в областях Держпродспоживслужби та Держпраці провели ряд робочих зустрічей із зазначених питань, за результатами яких були підписані меморандуми та угоди про співробітництво, а також погоджені плани подальших спільних дій.

***

Читайте також: Коли Держпраці прийде на перевірку на підставі даних від Мін'юсту?

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»