• Посилання скопійовано

Створення Державної податкової служби йде активно та послідовно, – С. Верланов

Завершальним необхідним кроком буде прийняття розпорядження Кабінетом Міністрів України про початок роботи нової служби

Створення Державної податкової служби йде активно та послідовно, – С. Верланов

ДФСУ розповідає, що розпочато процес утворення територіальних органів Державної податкової служби як юридичних осіб публічного права. Відповідну постанову КМУ від 19.06.2019 р. №537 «Про утворення територіальних органів Державної податкової служби» підписав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Згідно з постановою, деякі органи Державної фіскальної служби будуть реорганізовані шляхом їх приєднання до відповідних органів Державної податкової служби. У системі територіальних органів ДПС на регіональному рівні будуть утворені головні управління в областях та у м. Києві, Офіс великих платників податків ДПС та Інформаційно-довідковий департамент ДПС.

За словами Голови Державної податкової служби Сергія Верланова, ухвалення постанови про утворення територіальних органів ДПС – черговий  вагомий крок у процесі створення нової податкової служби.

Наразі територіальні органи Державної фіскальної служби, які реорганізуються, продовжуватимуть здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам Державної податкової служби.

Для забезпечення утворення територіальних органів Державної податкової служби необхідно здійснити ще низку заходів.

«Процес створення служби йде активно та послідовно, вже призначаються працівники на посади центрального апарату ДПС – необхідно забезпечити наповнення штату не менше ніж на 30 відсотків. Завершальним необхідним кроком буде прийняття розпорядження Кабінетом Міністрів України про початок роботи нової служби», – зазначив Сергій Верланов.

Від редакції: З новою структурою ДПС можна ознайомитися тут. Але структура територіальних органів існуючої ДФС не зміниться. Ці органи перейменують та зареєструють на кожний такий орган нову юрособу. Відповідно зміниться їхній код ЄДРПОУ та найменування. А це вже вплине на подання декларації, сплату податків та на заключені договори щодо ЕЦП. Проте офіційної інформації щодо цих питань не було надано ані ДФС, ані Мінфіном. Про це ми зазначили ось тут.

***

Читайте також:

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»