• Посилання скопійовано

17 жовтня долю нового порядку перевірок Держпраці буде вирішено у суді

До Окружного адмінсуду м. Києва надійшов позов про визнання протиправною постанови КМУ №823 щодо проведення інспекційних відвідуваннь Держпраці

17 жовтня долю нового порядку перевірок Держпраці буде вирішено у суді

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов про визнання протиправною постанову Уряду, якою було затверджено нові порядки перевірок Держпраці. Зокрема, йдеться про постанову КМУ №823.

На думку позивачів, оскаржувана постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, а саме: ст. 19 Конституції України, ст. 1-4 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а також прийнята з порушенням вимог ст. 21 Закону «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивачі просять зупинити дію оскаржуваної постанови.

Наразі вирішується питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

 

UPD/25/09/2019
Ухвалою від 24 вересня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Васильченко І.П. відкрив провадження в адміністративній справі за позовом ТОВ "Єдина служба правової допомоги" та ФОП Пугач В.В. до Кабінету Міністрів України про визнання протиправною та нечинною повністю постанови № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».
Зокрема, 17 жовтня має відбутися підготовче засідання в Окружному адмінсуді. Проте у Уряда є 15 днів з дня отримання зазначеної Ухвали щодо подання відзиву на позивну скаргу.
Якщо відзиву не буде надано, то суд прийме рішення на підставі наявних доказів.
Чекаємо далі... 

***

Читайте також: 

Джерело: Окружний адміністративний суд м. Києва

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»