• Посилання скопійовано

Увага! План перевірок ДПСУ підкориговано у зв'язку з карантином (оновлено)

У зв'язку з введенням мораторію на перевірки Законом №533-IX податківці оновили план-графік на 2020 рік. Терміни проведення перевірок, які припали на час дії мораторію, перенесено на червень-грудень 2020 року

Увага! План перевірок ДПСУ підкориговано у зв'язку з карантином (оновлено)

Нагадаємо, що 24 березня ДПСУ оновила перші два розділи плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків на 2020 рік (станом на 24.03.2020 р.). Вони стосуються перевірок юросіб. Про це читайте тут.

І ось сьогодні, 27 березня, на сайті податківців опубліковано ще два підкориговані (станом на 27.03.2020 р.) розділи:

  • Розділ ІІІ  «Документальні планові перевірки фізичних осіб» (завантажити)*;
  • Розділ IV «Документальні планові перевірки платників податків - юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (завантажити)*.

*Для швидкого пошуку у файлах користуйтеся комбінацією клавіш Ctrl+F.

 

За оновленими даними, у 2020 році податківці планують перевірити 1641 фізособу (це на три особи більше, ніж в оновленні за 13.03.2020 р.) та 354 юрособи з питань ЄСВ, ПДФО та ВЗ (на шість менше ніж в початковому плані-графіку на 2020 рік).

 

Як роз'яснили в ДПСУ, коригування плану-графіка на 2020 рік здійснено відповідно до Закону від 17.03.2020 року №533-IX. Нагадаємо, що ним запроваджено мораторій на проведення документальних і фактичних перевірок платників податків з 18 березня по 31 травня 2020 року. Про це читайте тут і тут.

Відповідно план-графік відкориговано в частині перенесення термінів проведення документальних планових перевірок юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати ПДФО, ВЗ і ЄСВ, які мали розпочатися у періоді з 18 березня по 31 травня  2020 року та на день набрання чинності Закону не були розпочаті.

Так, на червень-грудень 2020 року перенесено перевірки 961 СГ, 993 перевірок ФОП та  79 перевірок з питань ПДФО, ВЗ і ЄСВ.

***

Звертаємо увагу:

  • Початковий план-графік перевірок на 2020 рік від 24 грудня 2019 року дивіться тут.
  • Чому податківці взагалі коригують посеред року свій план-графік перевірок? Читайте тут >>
  • Як проводитимуться інспектування від Держпраці та органів місцевого самоврядування у 2020 році? Читайте в аналітиках тут і тут.
  • Хто ще перевірятиме бізнес у 2020 році - дивіться у довіднику.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»