На виконання протоколу №10 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.06.2020 Держпродспоживслужба з 18.06.2020 посилила державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства, у тому числі за протиепідемічними заходами, затвердженими постановами головного державного санітарного лікаря України щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) під час карантину.
Відповідно територіальні органи Держпродспоживслужби щоденно перевіряють понад 4000 об’єктів.
Так, 23.06.2020 перевірено 4269 об’єктів, із них 650 - закладів громадського харчування. На кожному четвертому об’єкті виявлено порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів.
Фахівці Держпродспоживслужби до порушників вжили такі заходи: надано 896 приписів (пропозицій), накладено 74 штрафи, у 189 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 102 - органи Національної поліції.
Для оперативного та об’єктивного інформування суспільства до обстежень та перевірок залучаються засоби масової інформації.
Також 24.06.2020 т. в. о. Голови Держпродспоживслужби О. П. Шевченко провела селекторну нараду з керівниками головних управлінь в областях та м. Києві, на якій наголосила, що кожен задіяний у даний роботі спеціаліст повинен розуміти: результатом проведеної роботи мають бути не тільки вжиті заходи адміністративного впливу, але й приведення об’єктів до максимальних рівнів безпеки, мінімізація ризиків виникнення та поширення інфекційних захворювань, і у підсумку - усвідомлення суб’єктами господарювання та суспільством відповідальності за здоров’я та життя населення.
Читайте також: З 22 червня розпочалися масові перевірки закладів громадського харчування щодо карантинних вимог
***
УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!