• Посилання скопійовано

ДПС хоче відмовитися від перевірок підприємств з обігом менше ніж 50 млн EUR (окрім ризикових)

Також у ДПС створюється департамент податкових розслідувань для виявлення «схем» у рамках міжнародного оподаткування

ДПС хоче відмовитися від перевірок підприємств з обігом менше ніж 50 млн EUR (окрім ризикових)

Державна податкова служба створює в центральному апараті департамент податкових розслідувань, головне завдання якого полягатиме у виявленні схем й ухилень від сплати податків великими платниками податків, повідомив голова відомства Олексій Любченко.

«Створюємо департамент податкових розслідувань – по суті це керуюча компанія за п'ятьма регіональними центрами обслуговування великих платників. Її завдання – виявляти схеми, знаходити ухилення. У складі департаменту – управління трансфертного ціноутворення, тобто вся міжнародна діяльність, а також підрозділ центру галузевої компетенції – тобто фахівці з вуглеводнів, ритейлу, будівництва», – сказав він в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Як наголосив Любченко, департамент буде суто аналітичним підрозділом, який займається міжнародними оподаткуванням.


Голова ДПС також наголосив, що готовий відмовитися від перевірок суб’єктів господарювання з обігом менше 50 млн EUR. «Я можу взяти на себе зобов’язання – менше 50 млн EUR не виходити, окрім ризикових. Це моя особиста позиція. Окрім ризикових, підкреслю», – наголосив Голова ДПС.

 

За його словами, наразі залишаються зупиненими 353 планові перевірки платників податків, за якими загальна сума ризиків несплати податків складає 39 млрд грн. Це ті перевірки, які були розпочаті, але зупинені 18 березня через карантин.

Голова ДПС також наголосив, що готовий відмовитися від перевірок суб’єктів господарювання з обігом менше 50 млн EUR.

«Я можу взяти на себе зобов’язання – менше 50 млн EUR не виходити, окрім ризикових. Це моя особиста позиція. Окрім ризикових, підкреслю», – наголосив Голова ДПС.

За словами голови Державної податкової, нова структура відомства після ліквідації юридичних осіб її територіальних органів передбачає 31 територіальний орган. З них – п'ять регіональних центрів обслуговування великих платників: Київ, Харків, Одеса, Львів, а також Запоріжжя або Дніпро.

«Поки що залишаємо інтригу з приводу Запоріжжя або Дніпра, щоб була конкуренція. Занадто великий клубок, ми знаємо яких, інтересів. Саме в цих містах буде найбільша кадрова ротація, а також у Львові та Одесі. Щодо Києва і Харкова найменше запитань, глобальних кадрових ротацій поки що немає, принаймні в рамках Офісу великих платників», – пояснив Любченко.

«Під час реорганізації в єдину юрособу для нас принципово, щоб не було зайвих управлінських ланок», – наголосив він.

Центральний апарат служби передбачатиме п'ять блоків.

«Центральний апарат служби у форматі нової структури з п'яти блоків теж підкоригували. Всередині структури буде департамент управління ризиками, який займатиметься виключно ПДВ і податком на прибуток. Департамент адміністрування залишиться, але перепрофілюється на фізосіб», – зазначив Любченко.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»