• Посилання скопійовано

Увага! З'явився проєкт плану комплексних перевірок на 2022 рік

За ним наступного року планують провести 29 916 перевірки. Проте у разі виявлення помилкових даних до 15 листопада у вас є можливість відмовитися від такої перевірки

Увага! З'явився проєкт плану комплексних перевірок на 2022 рік

Пілотним модулем планування заходів державного нагляду (контролю) та збору інформації для запуску інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) сформовано проект плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік.

Переглянути його можна:

  • на Інспекційному порталі;
  • завантажити Комплексний план (у форматі .xlsx). Зверніть увагу: оновлення в проєкті комплексного плану не будуть відображатися в файлі для завантаження. В файлі дані оновляться після затвердження комплексного плану. Для перевірки внесення змін в проєкт комплексного плану перейдіть на сторінку проекту комплексного плану.

За проєктом плану наступного року буде проведено 29 916 перевірки підприємств та підприємців (це на 25 030 більше ніж було у плані на 2021 рік).

Нагадаємо, що відповідно до ст. 5 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду (контролю). Внесення одного й того ж суб’єкта господарювання до планів перевірок різних органів державного нагляду (контролю) є підставою для проведення щодо такого суб’єкта господарювання комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, забезпечують внесення відомостей про таких суб’єктів господарювання до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) для автоматичного виявлення нею суб’єктів господарювання, які підлягають комплексним плановим заходам державного нагляду (контролю).

 

До уваги госпсуб’єктів! Ви маєте право відмовитися від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю)

 

Для цього слід звернутись з письмовою заявою до Державної регуляторної служби України. Але зробити це потрібно до затвердження  плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2022 рік, яке відбудеться 15.11.2021 р. У такому разі перевірка суб’єкта господарювання буде проводитись згідно з річними планами органів державного нагляду (контролю).

Звертаємо увагу: технічна реалізація відмови суб’єкта господарювання від проведення комплексної превірки можлива виключно до затвердження плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю), оскільки чинне законодавство не передбачає можливості внесення змін до затвердженого плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) з причини відмови від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю).

Якщо у проєкті плану виявлено помилки щодо:

  • назви суб’єкта господарювання,
  • коду ЄДРПОУ,
  • адреси,
  • ступеню ризику,
  • тривалості перевірки тощо,

- з вимогами щодо виправлення таких помилок слід звертатись до органів державного нагляду (контролю).

 

А що з планом перевірок ДПСУ на 2022 рік?

План-графік податкових перевірок на 2022 рік має бути оприлюднений до 25 грудня року, що передує року, в якому проводитимуться такі документальні планові перевірки. Тож наразі чекаємо.

Оновлений план-графік перевірок ДПС на 2021 рік дивіться тут.

 

Перевірки ФСС

Зауважимо, що цей проєкт плану перевірок не містить план-графік перевірок ФСС. Квартальні плани-графіки перевірок ФСС розміщуються на вебпорталах в областях та місті Києві.

***

  • З проєктами планів перевірок різних контролюючих органів на 2022 рік можна ознайомитися тут.
  • Плани перевірок Держпраці, ПФУ та ще 17 контролюючих органів на 2021 рік ось тут>>
  • План комплексних перевірок на 2021 рік - за посиланням>>

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»