• Посилання скопійовано

Змінилася форма акта перевірки щодо додержання прав споживачів

Мінекономіки затвердило зміни до форми Акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів

Змінилася форма акта перевірки щодо додержання прав споживачів

Мінекономіки наказом від 28.11.2022 р. №4877 (зареєстрований в Мін'юсті 13.12.2022 р. за №1591/38927) затвердило зміни до форми Акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб'єктом господарювання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, затвердженої наказом Мінекономіки від 29.01.2020 р. №94.

Зміни внесено відповідно до законів "Про захист прав споживачів", "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" та з метою приведення нормативно-правового акта у відповідність із вимогами законодавства.

Зокрема,  перелік питань щодо проведення заходу державного нагляду (контролю) доповнено новим розділом щодо обмеження обігу пластикових пакетів.

Згодом Наказом Мінекономіки від 20.12.2022 р. №5349 до форми акта внесено ще косметичні зміни.

Накази наберуть чинності з дня офіційного опублікування. Поки що не опубліковані.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»