• Посилання скопійовано

ДПСУ оновила план-графік перевірок підприємців на 2023 рік

Оновлено Розділ ІІІ плану-графіка «Документальні планові перевірки фізичних осіб» з урахуванням коригування грудень 2023 року (станом на 19.12.2023). За ним у 2023 році планують провести 256 перевірок фізосіб

ДПСУ оновила план-графік перевірок підприємців на 2023 рік

19 грудня на сайті ДПС зʼявилося чергове оновлення затвердженого плану-графіка перевірок ДПС на 2023 рік. Цього разу воно торкнулося Розділу ІІІ плану-графіка "Документальні планові перевірки фізичних осіб" з урахуванням коригування грудень (станом на 19.12.2023). (завантажити).

За ним у 2023 році планують провести 256 перевірок фізосіб оновленні за листопад було 261, у первинному – 1461 податкова перевірка).

Всі інші розділи залишилися без змін:

  • Розділ I плану-графіка «Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб» та Розділ ІІ плану-графіка «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів» з урахуванням коригування (грудень 2023 року, станом на 11.12.2023) (Завантажити)
  • Розділ IV плану-графіка «Документальні планові перевірки платників податків – юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» з урахуванням коригування (грудень 2023 року) 04.12.2023 (Завантажити)

* Для швидкого пошуку у файлах користуйтеся комбінацією клавіш Ctrl+F.

 

Чому ДПС оновила план-графік перевірок?

По-перше, з 1 серпня почав діяти Закон №3219. За його нормами з 1 серпня продовжено дію мораторію на проведення документальних перевірок платників податків та перевірок платників ЄСВ, крім перевірок: 

  • бюджетного відшкодування; 
  • за заявою платника та за скаргою останнього; 
  • ліквідації (припинення юридичної особи/підприємницької діяльності); 
  • на заперечення до акта; 
  • у разі дисциплінарного провадження; 
  • трансфертного ціноутворення; 
  • міжнародного оподаткування; 
  • перевірок нерезидентів;
  • валютного законодавства.

При цьому план-графік перевірок має формуватися лише щодо 3-х категорій платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції; у сфері грального бізнесу, надання фінансових, платіжних послуг. Про це розповідали податківці у своєму інформаційному листі.

Докладно про перевірки ми писали в аналітиці.

По-друге, з 8 грудня діє Закон №3453. Він вже містить розширені критерії відбору платників податків для планових перевірок з 8 грудня 2023 року до кінця 2024 року. Фізосіб-«єдинників» І та ІІ груп перевірки ДПС поки що не торкнуться. Докладніше ми розповідали тут.

Саме через це й вийшло чергове оновлення плану-графіка.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»