• Посилання скопійовано

Якими є результати роботи міжвідомчої групи з протидії нелегальному обігу підакцизних товарів?

За 5 місяців роботи міжвідомча група з протидії нелегальному обігу підакцизних товарів вилучила понад 11 млн пачок сигарет. Водночас БЕБ розпочало 208 кримінальних проваджень у сфері незаконного обігу підакцизних товарів

Якими є результати роботи міжвідомчої групи з протидії нелегальному обігу підакцизних товарів?

У вересні 2023 року Прем’єр-міністр України дав доручення щодо активізації протидії незаконному обігу підакцизних товарів, тобто алкогольних напоїв, тютюнових виробів тощо.

На виконання доручення було створено міжвідомчу робочу групу. До її складу увійшли Бюро економічної безпеки, Державна податкова служба, Держмитслужба, Держаудитслужба та інші правоохоронні органи. Координацію роботи групи здійснює БЕБ. 

Впродовж 5 місяців роботи правоохоронні органи в межах розслідування кримінальних проваджень повідомили про підозру майже 200 особам. 

Детективи та слідчі вилучили понад 11 млн пачок сигарет, майже 440 тис. електронок, орієнтовно 80 тонн тютюну та понад мільйон тонн спирту і підроблених алкогольних напоїв.

Водночас Бюро економічної безпеки України розпочало 208 кримінальних проваджень у сфері незаконного обігу підакцизних товарів.

Своєю чергою, Державна податкова служба України провела перевірку більше ніж 10 тис. місць провадження діяльності відповідно до чинних ліцензій та склала 2,6 тис. протоколів про адміністративні правопорушення. За нелегальну торгівлю податківці анулювали 2 100 ліцензій.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»