• Посилання скопійовано

ДПС продовжує виявляти порушення в роботі з РРО торговцями тютюну

Податківці виявили мережу магазинів з продажу рідин, що використовуються в електронних сигаретах, через яку, у порушення вимог законодавства, здійснювався їх продаж без застосування РРО/програмного РРО та без отримання в податкових органах відповідних ліцензій

ДПС продовжує виявляти порушення в роботі з РРО торговцями тютюну

Управлінням фактичних перевірок Головного управління ДПС у м. Києві виявлено мережу магазинів із продажу рідин, що використовуються в електронних сигаретах, через яку, у порушення вимог законодавства, здійснювався їх продаж без застосування РРО/програмного РРО та без отримання в податкових органах відповідних ліцензій.

До мережі входили 16 торговельних об’єктів у різних районах столиці. 

Прикриттям такої протиправної діяльності була юридична особа з ліцензіями і зареєстрованими програмними РРО, однак фактичний продаж за готівку та/або через банківські POS-термінали здійснювався підконтрольними фізичними особами – підприємцями на спрощеній системі оподаткування.

Податківцями невідкладно організовано фактичні перевірки усіх торгових об’єктів в Києві, внаслідок яких було задокументовано факти:

  • системного незастосування РРО/ПРРО під час продажу підакцизних товарів;
  • безліцензійної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах;
  • зберігання та продаж необлікованих підакцизних товарів.

Крім того, задокументовано працю неоформлених працівників.

Прогнозна сума штрафних санкцій за матеріалами завершених перевірок становить майже 3 млн гривень. 

Крім того, працівниками регіонального підрозділу Національної поліції України вилучено із незаконного обігу підакцизну продукцію на суму понад 600 тис. гривень.

Робота столичних податківців щодо припинення фактів незаконної торговельної діяльності у м. Києві триває.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»