• Посилання скопійовано

Із 1 травня 2024 року буде скасовано мораторій на митні перевірки, – Южаніна

На додачу до відновлених податкових перевірок планують відновити тотальні митні перевірки (подано поправки до проєкту №9456). Скасування мораторію на такі перевірки заплановано на 1 травня

Із 1 травня 2024 року буде скасовано мораторій на митні перевірки, – Южаніна
Для відновлення митних перевірок були подані поправки до проєкту №9456. Про це повідомила Южаніна у своєму Телеграм-каналі. Так, з 1 травня 2024 року буде скасовано мораторій на:
  • планові документальні перевірки;
  • позапланові документальні перевірки (виїзні та невиїзні);
  • зустрічні звірки;
  • завершення розпочатих та незавершених перевірок до 24 лютого 2022 року.


Для кого продовжить дію мораторій?

Мораторій збережеться для платників податків, зареєстрованих на тимчасово окупованих територіях, територіях активних та можливих бойових дій (згідно з переліком Мінреінтеграції).


 
Що буде підставою для перевірок?

Основною підставою для проведення перевірок буде наявність інформації, що свідчить про порушення підприємством вимог законодавства з питань митної справи. 

Митникам відновлять право перевіряти грошові, фінансові і бухгалтерські документи, звіти, контракти, декларації, калькуляції, інші документи, які можуть бути пов’язані з зовнішньоекономічними операціями.

 

 Чи будуть критерії для відбору на перевірки?

Южаніна запропонувала Комітету визначити чіткі критерії, що будуть підставами для митних перевірок на період воєнного стану, які б унеможливили їх проведення для чесного і прозорого бізнесу.

Такі критерії вже понад 2 місяці проговорювалися з керівництвом Держмитслужби, яке поділяє такий виважений підхід для відновлення митних перевірок.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»