• Посилання скопійовано

Проведення Мінфіном та ДПС аудиту СМКОР та процедури розблокування ПН: зʼявився текст розпорядження КМУ

Аудит відбуватиметься шляхом проведення перевірки ДПС стосовно виконання функцій з реалізації механізму зупинення реєстрації ПН та РК в ЄРПН, діяльності комісій з блокування ПН та РК в ЄРПН за 2021-2023 роки. Таке рішенням міститься у розпорядженні КМУ

Проведення Мінфіном та ДПС аудиту СМКОР та процедури розблокування ПН: зʼявився текст розпорядження КМУ

Нагадаємо, що ще у січні 2024 року своїм рішенням РНБО, зокрема, доручила Уряду провести аудит системи моніторингу ризиків і критеріїв для блокування податкових накладних та процедур і критеріїв їх розблокування.

І ось лише тепер, 24 травня, на черговому засіданні КМУ було доручено, відповідно до підпункту «б» пункту 2 рішення РНБО від 23.01.2024 «Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану», введеного в дію Указом Президента України від 23.01.2024 №21, Міністерству фінансів разом з Державною аудиторською службою та Державною податковою службою згідно з Порядком проведення перевірки робочими групами центральних органів виконавчої влади, провести протягом шести місяців аудит системи моніторингу ризиків і критеріїв для блокування податкових накладних та процедур і критеріїв їх розблокування. 

Цей аудит відбуватиметься шляхом проведення перевірки ДПС стосовно виконання функцій з реалізації механізму зупинення реєстрації ПН та РК в ЄРПН, діяльності комісій з питань зупинення реєстрації ПН та РК в ЄРПН визначених порядками, затвердженими постановою КМУ від 11.12.2019 №1165, за 2021-2023 роки. 

На те, щоб Мінфін та ДПС відзвітували про результати проведеного аудиту, КМУ надав їм ще два місяця після закінчення самого аудиту. Тож про підсумки цієї роботи ми дізнаємося тільки на початку 2025 року.

З текстом Розпорядження КМУ від 24.05.2024 № 464-р можна ознайомитися тут

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»