• Посилання скопійовано

Бізнес вітає прийняття законопроєкту щодо БЕБ

Бізнес вітає прийняття цього документа, оскільки пропозиції бізнесу в ньому було враховано. Зокрема, йдеться про обрання претендентів на посаду керівника БЕБ конкурсною комісією, що відбуватиметься за участі міжнародних експертів

Бізнес вітає прийняття законопроєкту щодо БЕБ

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт про перезавантаження Бюро економічної безпеки.

Варто зауважити, що Європейська Бізнес Асоціація послідовно і наполегливо заявляла про необхідність чесного перезавантаження Бюро економічної безпеки. Тож спільнота вітає прийняття цього документа, оскільки пропозиції бізнесу в ньому було враховано.

Зокрема, йдеться про такі важливі положення:

  • обрання претендентів на посаду керівника Бюро економічної безпеки конкурсною комісією відбуватиметься за участі, зокрема, міжнародних експертів;
  • усі працівники Бюро економічної безпеки підлягатимуть переатестації – за чіткою процедурою з чіткими запобіжниками;
  • міжнародних експертів (як і представників громадських організацій від бізнесу) також буде включено до конкурсних комісії з обрання нових та переатестації всіх поточних співробітників БЕБ;
  • посилення аналітичної функції Бюро шляхом надання безоплатного доступу для БЕБ до існуючих державних інформаційних систем тощо.

Так,  спільнота бізнесу неодноразово акцентувала увагу на тому, що важливі процедури та склад Бюро не можуть створюватися та формуватись однооосібно чи виключно за рішенням нового директора, потрібні запобіжники від можливих помилкових одноосібних чи упереджених рішень, важливим є обмеження доступу до посад у БЕБ осіб, які мають сумнівну репутацію тощо – аби орган мав дійсно аналітичну функцію, метою якого буде боротьба з тіньовим сектором, нелегальним бізнесом тощо, а не вчинення фіскального тиску на прозорий бізнес.

Тому ЕВА щиро дякує народним депутатам, зокрема і представникам Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики – Данилу Гетманцеву та особливо Ярославу Железняку, що в тексті законопроєкту думку бізнесу було враховано. Безумовно, документ не є ідеальним, водночас якщо закладені на папері ідеї буде запроваджено на практиці, то, сподіваємось, орган працюватиме повноцінно та ефективно.

***

Читайте такожПерезавантаження БЕБ таки буде: прийнято в цілому закон

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»