• Посилання скопійовано

Банки будуть надавати дані Нацполіції для боротьби з «дропами»: рекомендовано прийняти закон

Доопрацьований законопроєкт №11043 передбачає обовʼязок банків та інших фінустанов надавати інформацію за запитом Нацполіції, зокрема дані фіноперацій та напрямки, куди кошти перераховувались. Цей законопроєкт комітет Гетманцева рекомендував прийняти в цілому

Банки будуть надавати дані Нацполіції для боротьби з «дропами»: рекомендовано прийняти закон

16 вересня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України рекомендував народним депутатам прийняти законопроєкт №11043 у ІІ читанні та в цілому.

Законопроєкт №11043 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення функцій Національного банку України з державного регулювання ринків фінансових послуг у другому читанні: 

У допрацьованому законопроєкті міститься обовʼязок банків та інших фінансових установ надавати інформацію за запитом Нацполіції, зокрема дані фінансових операцій та напрямки, куди кошти перераховувались. Це, зокрема створюється для боротьби з неналежними користувачами карток, так званими, "дроперами", які надають свої картки зловмисниками для перерахування вкрадених коштів.

Також у цьому ж законопроєкті об'єднані кредитні спілки можуть залучати кредити від іноземних донорів у валюті. Також доопрацьовано механізм приєднання кредитних спілок, що дозволить багатьом з чинних сьогодні маленьких кредитних спілок продовжити свою діяльність, приєднавшись до більш розвинених та організованих кредитних спілок і так розділити з більш спроможними спілками адміністративні витрати на ведення бізнесу та інше.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»