• Посилання скопійовано

Чи переривається строк перевірки щодо дотримання принципу «витягнутої руки» на час судового розгляду?

Строк проведення перевірки з питань дотримання принципу «витягнутої руки» переривається у разі розгляду судом позовів платника податків

Чи переривається строк перевірки щодо дотримання принципу «витягнутої руки» на час судового розгляду?

ДПС в Одеській області повідомляє, що відповідно до пп. 39.5.2.7 ПКУ строк проведення перевірки платника податків з питань дотримання принципу «витягнутої руки» обчислюється з дня прийняття рішення про її проведення до дня складання акта (довідки) про проведення такої перевірки.

Проте термін проведення перевірки платника податків з питань дотримання принципу «витягнутої руки» переривається у разі розгляду судом позовів платника податків з питань, пов'язаних із призначенням, проведенням або предметом такої перевірки, до завершення судових процедур.

Тривалість перевірки з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» не повинна перевищувати 18 місяців, при цьому кожні шість місяців проведення перевірки з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» контролюючий орган надає платнику податків інформацію про поточний стан проведення перевірки (пп. 39.5.2.8 ПКУ).

У разі необхідності отримання інформації від іноземних державних органів, проведення експертизи та/або перекладу на українську мову документів, потрібних для дослідження відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки», строк проведення перевірки за рішенням керівника (заступника керівника) центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, може бути продовжений на строк, що не перевищує 12 місяців (пп. 39.5.2.9 ПКУ).

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»