МОЗ Наказом №548 затвердило Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів, які визначають мікробіологічні критерії для певних мікроорганізмів щодо гігієни харчових продуктів.
Відповідно до зазначених Критеріїв оператори ринку харчових продуктів повинні на кожній стадії виробництва, переробки та обігу харчових продуктів, включаючи роздрібну торгівлю, здійснювати низку заходів як частину процедур, що засновані на принципах системи аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках та аналогічних систем забезпечення якості та безпечності харчових продуктів, щоб:
— постачання, переробка та поводження із сировиною та харчовими продуктами здійснювались у спосіб, що відповідає критеріям гігієни технологічного процесу;
— дотримувалися критерії безпечності харчових продуктів, які застосовуються протягом усього терміну придатності харчового продукту, за умов належного зберігання, транспортування та використання.
Затверджено Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів
Наказ МОЗУ від 19.07.2012 р. №548 «Про затвердження Мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів»
Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.
Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.
на мiсяць безкоштовно!Спробувати