• Посилання скопійовано

Документи про підтвердження сплати судового збору подаються в оригіналі

Лист ВГСУ від 17.09.2012 р. №01-06/1260/2012 «Про оформлення платіжних документів на перерахування судового збору»

ВГСУ у листі №01-06/1260/2012 звертає увагу на деякі моменти оформлення платіжних документів на перерахування судового збору.
ВГСУ зазначає, що чинним законодавством не встановлено спеціальних вимог щодо оформлення платіжних документів, за якими перераховуються суми судового збору. Таке перерахування здійснюється за загальними правилами згідно з вимогами Закону «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» та відповідних нормативно-правових актів НБУ.
За наявності сумнівів у здійсненні сплати суми судового збору до Держбюджету і зарахування його до спеціального фонду цього бюджету господарський суд має право витребувати у платника відповідне підтвердження (довідку) органу Держказначейства, якому судовий збір перераховано, про що зазначається в ухвалі про порушення провадження у справі або про прийняття скарги (заяви) до провадження.
Крім того, ВГСУ повідомляє, що платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.
Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі. Копії цих документів не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»