• Посилання скопійовано

Змінено порядок обліку судового збору

Внесено зміни до переліку відомостей про судовий збір, що вносяться до автоматизованої системи документообігу суду в місцевих та апеляційних судах

Змінено порядок обліку судового збору

Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору" серед іншого запроваджуються ставки судового збору в справах про адмінправопорушення та підвищуються окремі ставки судового збору. Законом передбачено, що у випадку винесення судом постанови про накладення адмінстягнення на особу, вона сплачуватиме судовий збір, ставка якого встановлюється в розмірі 0,03 розміру мінімальної зарплати. 

У зв’язку з набранням чинності зазначеного закону внесено зміни до порядку обліку судового збору.  

Наказом Державної судової адміністрації України від 15 листопада 2013 року № 151 внесено зміни до переліку відомостей про судовий збір, що вносяться до автоматизованої системи документообігу суду в місцевих та апеляційних судах, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 07.12.2012 № 164.                

Форму звітності № 10 "Звіт про справляння, звільнення від сплати та повернення судового збору в місцевих та апеляційних судах", затверджену наказом Державної судової адміністрації України від 21.12.2012 № 172,  викладено у новій редакції (наказ Державної судової адміністрації України від 4 грудня 2013 року № 166). Одночасно повідомляємо, що наказ Державної судової адміністрації України від 4 грудня 2013 року № 166 набирає чинності з 1 січня 2014 року.

Джерело: Судова влада України

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»