• Посилання скопійовано

Чи буде відповідальність за непроведення перерахунку доходів та сум податкової соцпільги

Чинним законодавством не передбачено відповідальності за не здійснення податковим агентом перерахунку сум доходів і сум податкової соціальної пільги, якщо у результаті цього не виникло недоплати ПДФО та відсутні помилки в звітності

Чи буде відповідальність за непроведення перерахунку доходів та сум податкової соцпільги

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 103.26) зазначила, що чинним законодавством не передбачено відповідальності за не здійснення податковим агентом перерахунку сум доходів і сум податкової соціальної пільги, якщо у результаті цього не виникло недоплати податку на доходи фізичних осіб та відсутні помилки в звітності.

Однак, якщо під час проведення перевірки контролюючий орган виявляє недоплату, яка виникла у результаті нездійснення податковим агентом перерахунку сум доходів і сум податкової соціальної пільги, такий контролюючий орган самостійно визначає суму податкового зобов’язання, яку повинен сплатити податковий агент та застосовує до такого податкового агента штрафні санкції, передбачені п. 119.2  та п. 123.1 ПКУ.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»