• Посилання скопійовано

Неправильний код бюджетної класифікації у платіжці: яка відповідальність?

Податківці розповіли, яка передбачена відповідальність у разі невірного заповнення реквізитів платіжних документів, перерахування узгодженої суми грошового зобов’язання на невірний код бюджетної класифікації

Неправильний код бюджетної класифікації у платіжці: яка відповідальність?

Фахівці ДФСУ у підкатегорії 138.01 ресурсу "ЗІР" зазначили: якщо платник податків невірно заповнив реквізити платіжних документів або помилково спрямував кошти на невідповідний код бюджетної класифікації, кошти не надійдуть до відповідного рахунку бюджетної класифікації, а отже не буде погашена сума грошового зобов’язання платника податків.

У випадку непогашення платником податків у встановлені терміни самостійно визначеного грошового зобов’язання такий платник податків несе відповідальність, встановлену:

-  статтею 126 ПКУ, а саме:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

- статтею 163-2 КУпАП: штрафу на посадових осіб у розмірі від 5 до 10 н.м.д.г. За дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, - від 10 до 15 н.м.д.г.

Крім того, на суму податкового боргу нараховується пеня.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»