• Посилання скопійовано

Мораторій на перевірки продовжено до кінця 2018 року!

Законом про держбюджет-2018 мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності продовжено до 31 грудня 2018 року

Мораторій на перевірки продовжено до кінця 2018 року!

Нагадаємо, що 30 грудня підписано Президентом та опубліковано  Закон від 07.12.2017 р. №2246-VІІІ "Про Державний бюджет на 2018 рік". Про це ми повідомляли тут>>

Зокрема, пунктом 9 "Прикінцевих положень" цього Закону вносяться зміни до Закону від 03.11.2016 р. №1728-VIII "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Змінами мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності продовжено до 31 грудня 2018 року.

Таким чином, до 31 грудня 2018 року позапланові заходи державного нагляду (контролю) здійснюватимуться органами державного нагляду (контролю):

  • з підстави, передбаченої частиною другою цієї статті (за погодженням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну регуляторну політику, політику з питань нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності та дерегуляції господарської діяльності (далі -Державна регуляторна служба);
  • за письмовою заявою суб’єкта господарювання до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням;
  • за рішенням суду;
  • у разі настання аварії, смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку, що було пов’язано з діяльністю суб’єкта господарювання;
  • у разі настання події, що має значний негативний вплив відповідно до критеріїв, затверджених КМУ на права, законні інтереси, життя і здоров'я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави;
  • для перевірки виконання суб'єктом господарювання приписів, розпоряджень або інших розпорядчих документів щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу органом державного нагляду (контролю).

У ст. 6 Закону №1728 був визначений перелік котролюючих органів, які не підпадали під дії мораторію. Тепер же цю статтю викладено у новій редакції, згідно з якою дія Закону №1728 не поширюватиметься на відносини, що виникають при проведенні заходів нагляду (контролю) органами, перелік яких встановлюється КМУ.

 

Нагадаємо, що за старою редакцією цієї норми на перевірки ДФС мораторій не поширювався.

За новою редакцією саме Кабмін буде вирішувати, на які контролюючі органи не буде поширюватися мораторій. І тільки після появи відповідної Постанови КМУ можна буде чітко вказати, поширюється мораторій на ДФС, чи - ні. 

 

Кабмін до 1 липня 2018 року має розробити і затвердити концепцію та план заходів з реформування системи  державного нагляду (контролю) з метою впровадження ризик-орієнтованого підходу до здійснення заходів державного нагляду (контролю) у всіх сферах господарської діяльності. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»