• Посилання скопійовано

За несвоєчасну сплату або неподання підприємцем звітності з ЄСВ – штраф

За неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності, передбаченої законодавством, предбачено штраф в розмірі 10 н.м.д.г. (170 грн) за кожне таке порушення

За несвоєчасну сплату або неподання підприємцем звітності з ЄСВ – штраф

ДФС у Чернігівській області нагадує, що платники єдиного соцвнеску - підприємці зобов'язані сплачувати ЄСВ щоквартально до 20 числа. Тобто: до 20 квітня, до 20 липня, до 20 жовтня та до 20 січня.

Мінімальна сума ЄСВ за квартал у поточному році, яку необхідно сплатити фізичним особам - підприємцям, становить 2457,18 грн (819,06 грн х 3 міс.).

Податківці нагадали, що ФОП які застосовують загальну систему оподаткування, зобов'язані сплатити єдиний внесок, нарахований за 2017 рік, та подати за цей період відповідний Звіт з ЄСВ (додаток 5) із зазначенням типу форми «початкова».

Згідно з законодавством за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20% своєчасно несплачених сум.

Про штрафи за несвоєчасну сплату ЄСВ також читайте тут та тут.

За неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності, передбаченої законодавством, контролюючим органом здійснюється накладення штрафу в розмірі 10 н.м.д.г. за кожне таке неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою.

За повторність тих самих дій протягом року застосовується штраф у розмірі 60 н.м.д.г. за кожен випадок.

Джерело: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»