• Посилання скопійовано

Не подали звіт про податкові пільги: які штрафи?

За неподання звіту про податкові пільги потрібно буде сплатити штраф у розмірі 170 грн, а за наступні неподання - 1020 грн

Не подали звіт про податкові пільги: які штрафи?

ДФС у Миколаївській області нагадує, що відповідно до п. 16.1 ПКУ платник податків зобов’язаний подавати до контролюючого органу інформацію про суми коштів, несплачених до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг.

Порядок обліку сум податків та зборів, несплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг затверджено постановою КМУ №1233.

Порядок №1233 є обов’язковим для виконання суб’єктами господарювання, які відповідно до ПКУ не сплачують податки та збори до бюджету з отриманням податкових пільг.

Разом з цим, п. 3 Порядку №1233 визначено, що звіт про суми податкових пільг подається суб’єктом господарювання за 3, 6, 9 та 12 календарних місяців за місцем реєстрації протягом 40 календарних днів після останнього календарного дня податкового періоду. У разі, якщо суб’єкт господарювання пільгами не користується, звіт не подається.

Звертаємо увагу, що п. 120.1 ПКУ передбачено відповідальність за неподання (крім випадків, якщо податкова декларація не подається відповідно до п. 49.2 ПКУ) або несвоєчасне подання платником податків податкових декларацій, а також іншої звітності, у вигляді застосування штрафу у розмірі 170 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання. Ті самі дії, вчинені платником податків повторно протягом року передбачають застосування штрафу у розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Джерело: ДФС у Миколаївській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»