• Посилання скопійовано

За порушення самоізоляції – штраф до 8500 грн! Уряд погодив законопроєкт

Кабмін погодив законопроєкт МОЗ щодо запровадження адмінштрафу за порушення порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, запроваджених у рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби

За порушення самоізоляції – штраф до 8500 грн! Уряд погодив законопроєкт

Кабмін на черговому засіданні 23 грудня розглянув законопроєкт від МОЗ "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (завантажити).

Ним передбачено адмінштрафи за порушення порядку обов'язкової самоізоляції, обсервації, запроваджених у рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби (зміни до ст. 44-3 КпАП).

Розмір штрафу становитиме від 200 до 500 н.м.д.г. (тобто від 3400 до 8500 грн). Протоколи про адмінправопорушення складатимуть посадовці виконавчих органів місцевих рад, Нацполіції, органів санітарно-епідеміологічної служби.

У разі ухвалення ВРУ цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»