• Посилання скопійовано

Заборона керівникам компаній-боржників виїжджати за кордон: подробиці від Гетманцева

Гетманцев пояснив нюанси заборони керівництва компаній-боржників виїжджати за кордон. Про це поговоримо далі

Заборона керівникам компаній-боржників виїжджати за кордон: подробиці від Гетманцева

Голова податкового комітату Верховної Ради Данило Гетманцев у своєму Телеграм-каналі назвав міфом інформацію про те, що ухвалений Закон №1914 (законопроєкт №5600) передбачає постійну заборону на виїзд керівників підприємств-боржників за кордон. Він пояснив, що таке рішення ухвалюється не податковим органом, а виключно судом.

Заборонити виїзд можуть у тому випадку, якщо сума боргу перевищує 1 млн. грн., і він не сплачується протягом 240 днів. Водночас, при звільненні керівника такої компанії, обмеження щодо нього втрачають чинність.

Ми вже вказували про кількість директорів, які підпають під цю норму Закону №1914. Наразі їх налічується 6192 осіб.

Докладно про процес ведення реєстру керівників підприємств-боржників ДПС та про правила тимчасового обмеження на виїзд керівників ми розповімо в окремій аналітиці.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»