• Посилання скопійовано

За ігнорування тривоги на власників ТЦ чекатиме відповідальність

За інформацією РНБО, Зеленський підписав документи, які передбачають відповідальність власників ТЦ та інших об'єктів з великим скупченням людей за нехтування повітряною тривогою

За ігнорування тривоги на власників ТЦ чекатиме відповідальність

Президент України Володимир Зеленський підписав документи, які передбачають відповідальність власників ТЦ та інших об'єктів з великим скупченням людей про відповідальність за нехтування повітряною тривогою.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє РБК-Україна.

Данілов закликав усіх українців не нехтувати сигналами тривоги та слідувати в укриття під час спрацювання сирени.

«На одному з засідань Ставки ми розглядали питання, в який спосіб зробити так, щоб була відповідальність власників ТЦ та інших відповідальних осіб за те, що співробітники під час атаки були в небезпеці. Я можу сказати, що президент вже підписав відповідні документи про таку відповідальність» – сказав секретар РНБО.

***

Від редакції: Нагадаємо, що 11 липня у ВРУ зареєстровано законопроєкт№7546 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, вчинених в умовах воєнного стану».

За ним за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю людей, каратиметься:

  • штрафом від 1000 до 3000 н.м.д.г. (17000 - 51000 грн)
  • або виправними роботами на строк до двох років,
  • або обмеженням волі на строк до трьох років,
  • або позбавленням волі на той самий строк.

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»