• Посилання скопійовано

За ігнорування повітряних тривог бізнесом – кримінальна відповідальність: законопроєкт

У ВРУ зареєстровано законопроєкт №7546, яким пропонується запровадити покарання для бізнесу за роботу під час повітряної тривоги у вигляді штрафу від 17 до 51 тисячі грн або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження/позбавлення волі до трьох років

За ігнорування повітряних тривог бізнесом – кримінальна відповідальність: законопроєкт

11 липня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №7546 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту, вчинених в умовах воєнного стану". 

Метою законопроекту є встановлення кримінальної відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю людей або призвело до загибелі людей.

Законопроєктом пропонується доповнити чинну редакцію ККУ новою статтею 270-2 "Порушення законодавства у сфері цивільного захисту, вчинене в умовах воєнного стану".

За нею, порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю людей, каратиметься:

  • штрафом від 1000 до 3000 н.м.д.г. (17000 - 51000 грн)
  • або виправними роботами на строк до двох років,
  • або обмеженням волі на строк до трьох років,
  • або позбавленням волі на той самий строк.

Те саме діяння, вчинене повторно, або якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, каратиметься позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.

У разі прийняття Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»