• Посилання скопійовано

Несвоєчасно відзвітували з прибутку за 2021 рік та І квартал 2022 року: чи буде штраф?

Платник податків, у якого була можливість своєчасно подати декларації з податку на прибуток за 2021 рік та І квартал 2022 року, не звільняється від відповідальності за несвоєчасне їх подання

Несвоєчасно відзвітували з прибутку за 2021 рік та І квартал 2022 року: чи буде штраф?

ДПС у Київській області інформує, що платник податків, який мав можливість своєчасно подати податкові декларації з податку на прибуток підприємств за звітні періоди  2021 рік - граничний термін подання  01 березня 2022 року та за І квартал 2022 року -граничний термін подання  10 травня 2022 року, проте  своєчасно не подав її до контролюючого органу до 20 липня 2022 року, та не сплатив відповідні суми грошових зобов’язань, визначених у таких Деклараціях до 31 липня 2022 року включно, не звільняється від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків.

Нагадуємо, що Порядком підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених в п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, визначається механізм підтвердження платниками податків можливості чи відсутності можливості своєчасного виконання податкового обов’язку щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої п. 46.2 ст. 46 ПКУ, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового, тощо.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»