• Посилання скопійовано

Санкції до юросіб не заважатимуть сплачувати борги з податків: Президент підтримав закон

10 серпня ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроєкт №6529 про зміни до ПКУ та інших законодавчих актів України щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), а 30 серпня Зеленський підписав відповідний Закон №3317

Санкції до юросіб не заважатимуть сплачувати борги з податків: Президент підтримав закон

10 серпня було прийнято законопроєкт №6529 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) у другому читанні та в цілому. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Нагадаємо, що сам законопроєкт було зареєстровано у ВРУ ще на початку 2022 року. Про це ми писали тут.

30 серпня Президент підписав Закон №3317 (про це йдеться в інформації з картки законопроєкту №6529). Але поки що текст закону ще не оприлюднено та не опубліковано.

Закон встановлює зміни положень Закону України «Про санкції» щодо нерозповсюдження обмежувальних заходів (санкцій) на сплату податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та погашення податкового боргу.

2 вересня Закон опубліковано в "Голосі України". Але він почне діяти тільки після початку функціонування Державного реєстру санкцій.

Що передбачається змінами?

Встановлено 4 види заходів, які здійснює контролюючий орган з метою реалізації санкцій, прийнятих РНБО.

ПК доповнено механізмами реалізації таких заходів до підсанкційних осіб.

Доповнено норми щодо заборони перебування підсанкційного суб’єкта на спрощеній системі оподаткування (ст. 291, 298, 299), підстави та механізм анулювання реєстрації платником єдиного податку.

Набрання чинності законопроєктом синхронізовано з нещодавно ухваленим Законом №3223, який запроваджує публічний Державний реєстр санкцій.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»