• Посилання скопійовано

Зміниться типова форма постанови про накладення штрафу у сфері державного ринкового нагляду

У типовій формі постанови про накладення штрафу (форма №14) буде уточнено порядок стягнення штрафу, накладеного органом державного ринкового нагляду на суб’єкта господарювання у разі несплати останнім штрафу у зазначений строк

Зміниться типова форма постанови про накладення штрафу у сфері державного ринкового нагляду

19 грудня Мінекономіки оприлюднило проєкт свого наказу “Про внесення зміни до пункту 2 типової форми постанови про накладення штрафу у сфері державного ринкового нагляду” (завантажити).

На сьогодні типовою формою постанови про накладення штрафу, якою користуються органи державного ринкового нагляду під час накладання штрафу у разі порушення суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері державного ринкового нагляду, передбачено, що у разі несплати порушником штрафу у зазначений строк він стягується у судовому порядку.

Водночас відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону “Про надання будівельної продукції на ринку” внесено зміну до Закону про ринковий нагляд, згідно з якою у разі несплати суб’єктом господарювання штрафу у зазначений строк примусове виконання постанови про накладення штрафу здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), у порядку, встановленому Законом “Про виконавче провадження”.

Таким чином, у зв'язку із необхідністю приведення типової форми постанови про накладення штрафу у відповідність до норм Закону про ринковий нагляд Мінекономіки розробило відповідну зміну. А саме: у типовій формі постанови про накладення штрафу (форма № 14) буде уточнено, що у разі невиконання порушником зазначеної постанови 
протягом 15 днів з дня її отримання примусове виконання цієї постанови здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»